Behandelingen

Behandelingen

Podotherapeutische zolen

Er wordt een 3-dimensionale scan gemaakt van uw voeten. Dit is een soort digitale gipsafdruk van uw voeten. De zolen worden individueel voor u ontworpen en vervaardigd. Dit gebeurt met een computergestuurde freesmachine.

Orthese

Oorzaak van eelt of een likdoorn aan uw teen is teveel druk. Dit kan ontstaan door een afwijkende teenstand. Als dan aan de teenstand niets wordt gedaan, zal de likdoorn en/of het eelt steeds terug komen. Met behulp van een orthese (teenstukje) kan in veel gevallen de oorzaak worden weggenomen, zodat de likdoorn/het eelt niet meer of in mindere mate terug hoeft te komen.

Voor behandeling van teenproblemen wordt meestal gebruik gemaakt van orthesen. Dit zijn individueel voor uw voet vervaardigde teenstukjes, met als doel teenstanden te corrigeren en/of beschermen.  Teenstukjes worden van (siliconen)rubber gemaakt en direct op de voet gemodelleerd.

 

 

Prothese

Als een (deel van) teen of deel van de voorvoet ontbreekt kan er een prothese gemaakt worden. Prothesen worden van (siliconen)rubber gemaakt en direct op de voet gemodelleerd.

 

Voorlopige therapieën

Om een drukplek direct te ontlasten wordt gebruik gemaakt van op maat geknipte viltverbanden. Voordeel is dat de pijn op dat moment direct is verdwenen/verminderd. Om een structuur in de voet (bijvoorbeeld pees, kapsel of spier) te ontlasten of juist te stimuleren kan gebruik worden gemaakt van een tape.

 

 Nagelbeugel

Een kromme/bolle nagel die steeds klachten geeft, kan begeleid worden m.b.v.  een nagelbeugel. Dit is een op maat gebogen stalen draad die op de nagel wordt gedragen. Iedere 6-8 weken wordt de beugel rechter gebogen, zodat de nagelvorm kan veranderen.

Instrumentele behandelingen

Als onderdeel van een behandeling kunnen likdoorns en eelt worden verwijderd. Ook nagelbehandelingen zoals ingegroeide nagels worden door de podotherapeut gedaan. Bij Podotherapie van der Beek worden geen structurele “pedicure”behandelingen gedaan, m.u.v. Risicopatiënten, zoals bij diabetes (Simm’s 3) en vaatlijden.

 

                   

Wondbehandeling

Klik hier voor meer informatie over wondbehandeling.

Diabetesscreeningen

Klik hier voor meer informatie over diabetesscreeningen

Advies en voorlichting

U krijgt na het voetonderzoek een individueel schoenadvies. Dit is van belang voor het zo goed mogelijk slagen van de behandeling. Uw schoen is onderdeel van de behandeling.

Ook adviezen ten aanzien van de voetverzorging (bijvoorbeeld bij schimmelinfecties) en bijvoorbeeld het geven van bepaalde rekoefeningen voor de spieren behoort tot het werk van de podotherapeut.

Deel dit

Oefeningen

Uw podotherapeut heeft u oefeningen voor thuis meegegeven. Deze oefeningen zijn in een viertal catergorieën (deel 1-4) verdeeld. Binnen deze categorieën kunt u voorbeeld filmpjes afspelen van de desbetreffende oefeningen

Lees meer
Behandelingen
Behandelingen