Podotherapie

Podotherapie

Podotherapeuten hebben een volwaardige 4-jarige HBO opleiding gevolgd, en zijn daarmee de hoogst opgeleide paramedici gespecialiseerd in voet- en houdingsproblematiek. De Podotherapie is daarbij ook nog het enige wettelijk erkende paramedisch beroep dat voet- en houdingsklachten behandelt. U bent dus in vertrouwde handen bij uw podotherapeut.

In december 1997 is de BIG-wet ingevoerd. Het beroep van podotherapeut is daarin geregeld in artikel 34. Dit betekent onder andere dat de titel ‘podotherapeut’ beschermd is, die alleen gebruikt mag worden door personen die afgestudeerd zijn op een opleiding voor Podotherapie.

Kwaliteitsregister voor Paramedici

Een paramedicus is verplicht om zich te registreren in het Kwaliteitsregister voor Paramedici en zich iedere 5 jaar te herregistreren. Herregistratie is alleen mogelijk als de paramedicus voldoende werkervaring heeft en voldoende bij- en nascholing heeft gevolgd. Op deze manier bent u als patiënt verzekerd van de beste zorg.

De opleiding tot podotherapeut is een 4 jarige Hogere Beroeps opleiding. Er zijn 2 opleidingen in Nederland: Fontys Hogeschool in Eindhoven en Saxion Hogeschool in Enschede.

Na afronding van de 4-jarige opleiding tot podotherapeut is het mogelijk de 2 jarige post-bachelor tot diabetespodotherapeut en/of sportpodotherapeut te volgen.

Meer info

Hieronder vindt u meer informatie over

Deel dit

Oefeningen

Uw podotherapeut heeft u oefeningen voor thuis meegegeven. Deze oefeningen zijn in een viertal catergorieën (deel 1-4) verdeeld. Binnen deze categorieën kunt u voorbeeld filmpjes afspelen van de desbetreffende oefeningen

Lees meer
Podotherapie
Podotherapie